Glutenfri Growboller

Forberedelsestid
10 minutter
Madlavningstid
30 minutter
Sværhedsgrad
Begynder
Servering
10 personer
Måltid
Frokost
Udgivet af
Udgivet den
1 liter
Lunkent vand
15 gram
Skallin
100 gram
Glutenfri Havregryn
2 sp. ske
Tørret brændenælde
25 gram
Græskarkerner
25 gram
Chiafrø
1 tsk
Salt
1 tsk
Bagepulver
75 gram
Rismel
125 gram
Boghvedemel
Glutenfri Growboller

Jeg er IKKE fan af mad-restriktioner. Bryder mig ikke om at udelukke råvarer eller om at skulle tilhøre en eller anden form for “kost-religion”. Jeg er løsgænger og stolt over ikke længere at skulle undvære noget som helst.

Når det er sagt må jeg desværre nok snart se i øjnene, at min krop fungerer bedre med et minimum af gluten (og mælk). For over et år siden var jeg ved en biopat der mente jeg var både gluten- og mælke allergiker. Dette blev jeg både irriteret, provokeret, lettet og nysgerrig på. Jeg har i mange år bøvlet med min mave uden at finde et reel problem. Min læge kunne ikke bekræfte nogen form for allergi – men der var nok lidt i det alligevel. Og det syntes jeg jo er super fedt – altså når de to verdener alligevel kan snakke lidt sammen og finde et kompromis, for efterfølgende fik jeg konstateret irriteret tyktarm – som jo ofte er et tegn på, at der er fødevarer maven ikke kan fordøje.

Summa summarum. Jeg er ikke allergiker – men min fordøjelse trives meget bedre med et minimum af gluten og mælk og når fordøjelsen fungerer – fungerer kroppen bedre, hvilket giver mere energi og langt bedre humør…

Glutenfri brød kan dog ikke sammenlignes med det konventionelle. Det er mere geleagtigt og ikke altid et hit i familien så jeg har faktisk ofte bare valgt at spise RIGTIG brød når det skulle være.. og så ikke ladet det ske for ofte. Jeg har jo heller ikke hverken allergi eller mad-fobi. Har sjovt nok erfaret, at det ofte er om aftenen min mave bedst kan klare det? Ved ikke om der er andre der har samme erfaring?

Nå. Men for lang tid siden fandt jeg en opskrift i Helsam’s nyhedsblad på Glutenfri Grovboller. Opskriften har jeg haft liggende i godt et år og for nyligt da jeg ryddede op i mine opskrifter faldt jeg over den igen. Nu skulle det være og det var da på tide. For de er slet ikke “gluten-fri-agtige” De er VIRKELIGT gode. Jeg tror at kunsten er, at blande den glutenfri mel….?

Opskriften er fra “Det smager sødt. Lækkerier uden mælk, sukker og gluten” .. jeg har dog undladt tørrede brændenælder da jeg ikke havde noget på lager ….

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Rør vand og skallin sammen og lad det stå i 10 minutter til det bliver til “grød”.
  3. Derefter røres resten af ingredienser i og dejen formes til enten boller eller flutes.
  4. Pensles med olivenolie og bages i 30 minutter. Det er vigtigt at bagetiden overholdes.

Ingen kommentarer endnu. Du kan blive den første!

Skriv et svar

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Din email adresse vil ikke blive vist nogen steder. Påkrævet felter er markeret med *

*
*